3 koraki do prodaje spletnega tečaja 

cross pattern

Za mano je že 7 let odkar sem sama lansirala svoj prvi spletni tečaj. 

Od takrat pa do danes sem na trg lansirala več kot 50+ svojih spletnih tečajev, s področja marketinga ali pa osebne rasti. 

Pred kratkim pa sem pri marketingu in prodaji prvega spletnega tečaja, Urejene finance, pomagala svojemu možu Andreju in danes bom s teboj podelila ozadje celotnega projekta ter svoje izkušnje na tej poti.

Zakaj?

Z namenom, da ti pomagam osvetliti kak nov košček sestavljenke, če tudi sam-a čutiš, da si želiš prodajati svoje znanje skozi spletne tečaje ali pa to že počneš in želiš večjo prodajo. 

Vse kar bom napisala v nadaljevanju je plod mojih lastnih izkušenj, na tem področju se nikoli nisem izobraževala, ampak sem se učila skozi testiranje na svoji blagovni znamki. 

Pa gremo kar po korakih, tako kot je zame značilno: 

1. Korak: Jasnost glede strukture spletnega tečaja

 

Prvi korak je, da sestavimo svoj spletni tečaj vsebinsko in ga razdelimo v različne sklope. Lahko ga razdelimo v sekcije, module, korake, delčke … kako to poimenujemo je pravzaprav vseeno. 

Sama ponavadi delim v module, kjer je vsak modul dolg nekje 20-60 minut.

Tečaj je lahko v celoti posnet vnaprej ali pa, če ima nek začetni datum, ga snemate po sklopih, tednih in tečajniki dobijo posnetek po dnevih ali tednih. 

Sama sem prvi spletni tečaj, Odkrij svoj skriti potencial, delala 13 tednov, vsak dan ob 5.30 sem se za 20-30 minut javila v živo v zaprti FB skupini. Ja, 90 dni zapored. 

Ko sem ga prodajala sem imela spisano samo okvirno strukturo po dnevih, nisem pa še imela vsega pripravljenega vnaprej. Vedela pa sem, da bom delila svoje izkušnje, znanje, tako da me to res ni skrbelo. 

Mogoče nasvet – v tečaj dajte svoje znanje iz prakse, potem vas nima kaj skrbeti glede vsebine. 

Tudi Andrej je svoj tečaj Urejene finance strukturiral v 13 tednov in vsak teden bo delil v FB skupino en video na temo tedna + dodatno ponudil 1x na teden ZOOM za vprašanja. 

Takšna varianta, kombinacija posnetih vsebin + ZOOM za podporo in vprašanja, ki je v živo, je odlična izbira. 

Lahko pa je spletni tečaj v celoti posnet vnaprej, tako kot je recimo moj spletni tečaj Canva za oblikovanje objav, ki ga oseba sama predeluje v svojem tempu. Opomba: ta tečaj je imel v verziji 1 podporo v živo, tako da sem v verziji 2, ki je trenutno na voljo, odgovorila v posnetkih že na vsa vprašanja. 

Kako dolg bo vaš tečaj ali bo imel v živo podporo ali ne – vse to je vaša odločitev.

Pomislite na svojo idealno stranko, čas, ki ga imate vi, temo o kateri boste govorili in se odločite kakšna bo vaša struktura. 

Še to, popolne strukture spletnega tečaja ni. Vedno bo nekomu nekaj preveč ali pa premalo, predolgo ali prekratko, ne bo mogel v živo itd. tako da prilagodite v veliki meri celoten tečaj SEBI.

Ljudje se potem že prilagodijo. 

2. Korak: Tehnični del – kje bo tečaj na voljo? 

 

Osnovna, brezplačna varianta, so zaprte FB skupine. 

Tako sem tudi sama pred leti začela in vsi moji spletni tečaji so bili v FB skupini. Slabost je edino ta, da tu pa tam kdo nima FB profila. 

Ponuja pa zaprta FB skupina tudi svojevrstne prednosti – možnost postavljanja vprašanj, komunikacija med člani … jaz jih še vedno uporabljam za podporo v mojih spletnih tečajih in predvsem v spletni šoli Marketinški družini. 

V FB skupino lahko naložite posnetke in jih s funkcijo Vodniki / Units razporedite v ustrezno zaporedje. 

Spletna učilnica

Bolj napredni nivo so spletne učilnice. Dandanes obstaja ogromno spletnih strani, ki vam ponujajo sisteme za izdelavo lastne spletne učilnice. 

Od Teachable, Thinkific, Kajabi … googlajte, tega je res precej. Vi plačujete mesečno naročnino za uporabo, oni pa vam nudijo celoten sistem za postavitev spletne učilnice. 

Če že imate spletno stran in je ta v wordpressu, je opcija tudi vtičnik LearnDash, ki ponuja možnost spletne učilnice. Meni je vse to uredil in nadgradil Marko Petrej. 

Za prvi spletni tečaj bi jaz na vašem mestu naredila zaprto FB skupino. Ali pa kombinacijo zaprte FB skupine in ZOOM srečanj. 

Tudi Andrejev tečaj, Urejene finance, bo kombinacija posnetkov naloženih v zaprto FB skupino + ZOOM srečanj, ki bodo v živo in se bodo posnela. 

Za snemanje tečajev pa vam priporočam ZOOM ali pa kar vaš telefon. Ja, telefoni snemajo super 🙂 

Za urejanje video vsebin pa orodje Capcut ali pa iMovie – za vse, ki imate apple. 

 

3. Korak: Prodaja spletnega tečaja 

 

Če vas nihče še ne pozna in boste začeli s prodajo spletnega tečaja je lahko to kar izziv. 

Pogoj, da ljudje kupijo spletni tečaj je, da vam zaupajo, poznajo. 

Ali pa da ima nekdo z vašim delom super izkušnjo in priporoča vas in vaš tečaj. 

Tako, da grajenje prepoznavnosti, zaupanja, avtoritete pred lansiranjem tečaja, je vsekakor pomemben del, ki bo vplival na samo prodajo. 

Andrej je pri tečaju Urejene finance že kar nekaj let govoril o tem, da bo tečaj enkrat tudi ustvaril. Na področju financ je že 7 leto, tako da je o tečaju že govoril na različnih izobraževanjih, ki jih je imel. 

Hkrati pa mu pri prodaji vsekakor pomaga tudi to, da ga pozna tudi moja skupnost. Andrej je že drugo leto tudi predavatelj v moji šoli, lani je bil tudi eden izmed najbolj priljubljenih predavateljev na dogodku Marketinška kavica v živo. Vse to seveda zdaj pomaga pri prodaji, saj ga ljudje že poznajo in mu zaupajo. Hkrati pa zaupajo tudi meni. 

Zakaj vam to pišem? 

Da vidite, kako vsaka izpostavitev pomaga pri prodaji vaših tečajev. Zato vedno, kjer je le možno, sprejmite povabilo, da predavate, govorite o svojem delu. 

Stvar, ki je Andrej ni gradil preden je lansiral tečaj, je e-mail lista. To bi še dodatno zelo, zelo pomagalo pri prodaji. In ja, zelo priporočam. 

E-mail listo lahko gradite s kakšnimi brezplačnimi e-knjigami, brezplačnimi webinarji ali pa brezplačnimi FB live izzivi. 

Vse to lahko promovirate organsko, skozi objave in storyje ali pa skozi plačljive oglase. 

Vse troje tudi sama uporabljam za prodajo svojih spletnih tečajev in svoje spletne šole. 

Pomembno: Brezplačni webinarji in brezplačni FB LIVE izzivi so ODLIČNI, da vas nekdo prvič spozna, vidi na kak način predajate znanje in se lažje odloči ali boste vi njegov mentor dalje ali ne. 

So kot nekak FILTER, da potem res dobite prave, zadovoljne stranke. 

Sama delam 60-90 minutne webinarje in 3 do 5 dnevne brezplačne FB LIVE izzive. Pri obeh variantah dobim nove e-mail kontakte, predam ogromno uporabnega, praktičnega znanja in povabim v nadaljevanje izobraževanja skupaj z mano. 

Za oboje, webinarje in brezplačne izzive, imam dodelan sistem, ki deluje in glede na zanimanje vseh vas imam v planu, da to kmalu tudi začnem učiti – hvala vsem, ki me spodbujate k temu.

Z objavami, oglasi, webinarji, izzivi, e-maili … je pomembno, da vabite na PRODAJNO STRAN. 

Prodajno stran za svoj spletni tečaj lahko imate na svoji spletni strani ali pa si jo ustvarite v programu za pošiljanje e-mailov. 

Andrejevo prodajno stran se naredila v programu Mailerlite, ki je drugače namenjen pošiljanju e-mailov, ampak omogoča tudi to. 

Kako izgleda njegova prodajna stran si lahko pogledaš tukaj. 

Dobro spisana prodajna stran je zelo, zelo pomembna za prodajo spletnega tečaja. 

Ključni elementi dobre prodajne strani so, da nagovori idealno stranko, predstavi spletni tečaj kot rešitev, ki jo idealna stranka išče, gradi zaupanje skozi vašo zgodbo in zgodbe vaših zadovoljnih strank. 

Sama sem tudi pristaš, da prodajna stran vsebuje VIDEO nagovor predavatelja, ravno zato, da se še lahkotneje zgradi zaupanje tudi na tak način. 

Kako veste, da je prodajna stran ni ok? 

Vidite lahko skozi analitko, koliko je bilo obiska in če obisk prodajne strani je, prodaje pa ni, potem je treba delati na tem. 

Če pa obiska ni, pa je treba delati na objavah, oglasih, webinarjih … ker je tam izziv, da sploh ne pridejo na prodajno stran. 

In še za konec … 

Testirajte. 

Naredite svoj prvi tečaj in komunicirajte s svojimi strankami. 

Z veseljem vam bodo dale povratno informacijo, kako jim je tečaj bil všeč in kaj je tisto, kar so morda pogrešale. 

Verzija 1 je vedno boljša kot verzija 0. 

Tudi moja spletna šola, ki je neke vrsti spletni tečaj v živo, se je začela najprej kot sklop spletnih delavnic, potem 3-mesečno članstvo, potem celoletna šola (samo en letnik), potem 9 mesečna šola (dva letnika) in vedno se je nova skupina začela januarja. 

Letos pa bom konec leta, prvič odprla šolo oktobra, ker si želim, da traja šola 9 mesecev, od oktobra do junija. 

In ja, spreminjam, prilagajam program, ker vedno bolj spoznavam svojo idealno stranko in vidim kakšen način dela ji najbolj ustreza. 

In to je tudi recept za uspeh … začnite, testirajte, prilagajajte, spreminjajte. 

Vse to je živa stvar, tako kot je živo naše življenje. 

Zaupajte vase, v svoje znanje, če je nekaj pomagalo vam, potem je čas, da pomaga še komu. 

Če bi te zanimal spletni tečaj, izobraževanje, kjer bi te 3 korake poglobljeno delila na praktičen način in ti pomagala sestaviti in prodati spletni tečaj, pa bom vesela, če mi napišeš na info@katjabreznik.com

Več kot bo interesa … prej je možno, da se to zgodi.

Hvala, hvala, hvala. 

In veliko uspešnih tečajev vam želim 🙂