Kako skrajšamo čas ustvarjanja objav za družbena omrežja?

cross pattern

Želiš skrajšati čas ustvarjanja objav?

Vem, vem… če ti rečem, da bo čez čas lažje, ti v tem trenutku kaj veliko ne pomaga.

Ampak je res. Obljubim.

Tako kot vse, je tudi kreiranje objav za družbena omrežja veščina, in z vajo postajamo vedno boljši in vedno hitrejši.

Danes mi vzame kreiranje ene objave le nekaj minut, na začetku pa mi je vzelo cel teden, saj sem preveč komplicirala in še nisem imela znanja in prakse.

Vseeno pa lahko že danes upoštevaš 5 stvari, ki ti jih razkrijem v nadaljevanju, da bo ta čas čim krajši.

Sama si v začetku meseca naredim mesečni plan objav, skozi mesec pa upoštevam teh 5 stvari:

1. Vzamem si čas v svojem tedenskem urniku za kreiranje objav

Če kreiramo svoje vsebine mimogrede in ta čas za kreiranje ni na urniku, se hitro zgodi, da jih ustvarjamo takrat, ko nimamo veliko časa. In smo pod stresom. Iz tega stresa se dobre ideje in dobra besedila objav težko zgodijo. In potem gledamo v prazen ekran in je glava prazna. Ta čas za kreiranje objav naj bo zabaven. Vklopimo si glasbo. Skuhajmo si kavo ali čaj. Prižgimo svečko ali difuzor in si ustvarimo prijetno vzdušje.

2. Razmislimo o ciljih meseca, ki je pred nami

Kaj so tvoji cilji? Želiš več prodaje? Želiš večjo prepoznavnost? Želiš več komunikacije s sledilci? Želiš vse troje? Ko veš, kaj so tvoji cilji za mesec, ki je pred tabo, je veliko lažje najti ideje za svoje objave. Sama si vsak mesec definiram predvsem, kaj bom prodajala, in temu potem prilagodim svoje objave.

3. Najdemo zanimive ideje za svoje objave

Pri idejah je super, da so raznolike in predstavijo tvojo blagovno znamko iz več zornih kotov. V Marketinškem planerju objav sledijo ideje 4 pomembnih ciljem. Temu, da sledilci spoznajo tebe in tvojo blagovno znamko. Temu, da jih kaj novega naučiš. Temu, da se z njimi pogovarjaš, in temu, da prodajaš svojo ponudbo. V planerju je za vsako kategorijo kup idej. Skupno več kot 100+ idej za objave na enem mestu. Je sistem objavljanja, ki za podjetnike deluje.

Ko iščeš ideje, še naredi plan, koliko objav želiš objaviti v prihajajočem mesecu. Priporočam vsaj 3 na teden.

4. Ustvarimo objave vsebinsko in vizualno

Preden se lotiš pisanja objav, je dobro, da premisliš, kakšen tip objav boš objavljal-a. Če si rečeš, “ok, želim objaviti 12 objav”, da potem pogledaš, ali bodo to samo fotografije + besedila, ali pa boš dodal-a še kak video, grafiko itd.

Nato pa spišemo besedila, pripravimo grafike (jaz uporabljam Canvo), fotografije, posnamemo video vsebine in vse skupaj objavimo ali načrtujemo vnaprej na svoj profil ali stran.

5. Analiza objav

Se tudi ti zmraziš ob besedi analiza? Gre zgolj za to, da pogledaš, katere objave so bolj in katere manj zanimive tvojim sledilcem. V analizi profila in objav vidiš, katere objave imajo boljši doseg, katere imajo boljši odziv, in potem lahko podobne objave v nadaljevanju recikliraš. Tisti, ki imate Marketinški planer objav, vas v planerju čaka tabelica za analizo in video, kjer se te analize naučite. Nič težkega ni, obljubim!

Če ne delamo analize, se nam lahko zgodi, da bomo objavljali ves čas objave, ki sploh ne bodo zanimive naši publiki.

Torej vlagali bomo čas v objave, ki ni nujno, da bodo imele sploh kakšen učinek na družbenih omrežjih.

Upam, da ti je bilo teh 5 stvari v pomoč, da bo kreiranje objav lahkotnejše in bolj zabavno v letu 2024.

Pri teh 5 korakih ti lahko pomaga Marketinški planer objav 2024, ki je priročnik za pisanje objav, zakladnica idej za objave in prostor za planiranje ter analizo tvojih objav.

S planerjem si vzameš čas za planiranje objav, narediš mesečni plan, dobiš ideje za svoje objave, se naučiš, kaj vse je pomembno za odlično objavo, in veš, kako se naredi mesečna analiza objav.

Več o planerju si poglej tukaj.

Želim ti lep teden in prijetno kreiranje objav,

Katja