Od otroške pisarne do lastnega podjetja: 3 ključne sestavine za vztrajnost

cross pattern

Spomnim se, da sem kot majhna punčka, stara približno 7 let, med poletnimi počitnicami na podstrešju našla star telefon.

Ta telefon sem prinesla v svojo otroško sobo, ga postavila na pisalno mizo in se igrala, da je to moja pisarna, kjer odgovarjam strankam na telefonu in jim pomagam z njihovimi izzivi.

Počutila sem se odlično.

Leta so minevala, in nekako sem pozabila na to poletje.

Po končani osnovni in srednji šoli sem se vpisala na fakulteto, smer prevajanje angleščina in prof. sociologije. Medtem sem poučevala ples, uživala v življenju in nič kaj veliko razmišljala o svoji prihodnosti.

Po 10 letih na plesni šoli sem začutila, da je čas, da diplomiram in najdem svojo prvo pravo zaposlitev.

Prvič sem se zaposlila pri svojih 28 letih kot učiteljica angleščine in hitro ugotovila, da to ni zame. Kljub temu da je bilo delovno mesto super, sem pogrešala svojo kreativnost in fleksibilen urnik.

Naslednjih nekaj let je bilo burnih.

  • Odpoved v varni službi in gradnja mrežnega marketinga – za okolico velik šok 🙂
  • Čustvena nihanja. En dan sem bila super srečna in zadovoljna, drug dan v joku in prestrašena.
  • Z Andrejem sva oba dala odpoved skoraj istočasno, nisva pa kaj veliko razmišljala o tem, kaj bo s krediti, če ne bo denarja – in ja, prvo leto sva si ga tudi sposodila.
  • Učenje, učenje in še enkrat učenje je zaznamovalo tisto obdobje. Knjige za osebno in poslovno rast so me držale na površju.

V prvih dveh letih po odpovedi, ko je bilo res najtežje, nisem niti enkrat pomislila, da bi se vrnila nazaj in se zaposlila.

Vedela sem, da če obstajajo ljudje, ki imajo podjetja in lahko od tega živijo, bo uspelo tudi meni.

Ugotovila sem, da je mrežni marketing super, ampak ni zame. Je pa zame učenje marketinga.

Danes, ko sedim v svoji pisarni, se spominjam te 7-letne Katje, ki je imela željo pomagati drugim preko telefona.

In danes živim to 7-letno Katjo, ki ima svoje podjetje in pomaga drugim, le da se je telefon spremenil v računalnik 🙂

Kaj so bile 3 ključne sestavine, da nisem na tej burni poti obupala?

  1. To, da odneham, nikoli ni bila opcija. Vedno sem in bom iskala rešitve, da gradim svojo poslovno pot. Če bo to vedno samo učenje marketinga, ne vem, se prepuščam. Zanima me veliko stvari in izbiram tisto, kar me pokliče.
  2. Delo na sebi – osebno in poslovno. Danes živimo v obilju znanja, ki je povsod okoli nas. Ogromno tudi brezplačnega ali pa cenovno zelo dostopnega znanja v obliki knjig, tečajev, seminarjev. 28-letna Katja in Katja danes sta dve različni osebi ravno zaradi dela na sebi.
  3. Podporno okolje. Težko je, če si na podjetniški poti popolnoma sam. Jaz sem hvaležna, da je že od začetka moje odločitve podpiral mož Andrej. Kasneje sem si okolje ustvarila sama s tedenskimi Marketinškimi kavicami, vsak ponedeljek ob 9.00. Ja, tudi zame niso te kavice samo predavanje znanja, ampak tudi stik z vami. Še večjo podporo mi predstavlja moja lastna marketinška šola, saj sem vsakodnevno v stiku z različnimi podjetniškimi dušicami. In seveda Marketinški planer objav, ki skrbi, da se spomnim, kako pomembna je konstantna prisotnost z kvalitetnimi vsebinami za vas.

In kaj je najbolj zanimivo?

Zdi se mi, da pot, ki sem jo prehodila, “ni nič posebnega”.

Ko pa jo komu povem, je navdušen nad temi koraki.

Zato te spodbujam, da deliš svojo zgodbo na družbenih omrežjih ali pa pošlješ svojo zgodbo preko e-maila svojim sledilcem in s tem inspiriraš še koga na drugi strani.

Jaz srčno verjamem, da iskrena zgodba vedno odpre vsaj eno srce na drugi strani in mu da POGUM, da bolj sledi sebi.

In več src, ki sledijo sebi, lepši je ta svet za vse.

Se strinjaš?

Želim ti lep sredin večer,

Katja

P.S. V petek od 9.00 – 10.00 organiziram brezplačni webinar Kako z objavami do več sledilcev in strank? Pridi, fajn bo. Prijavi se tukaj – ja posnetek bo na voljo 6 dni 🙂